Producent
KOLOR
- BEŻOWY (1)
- BIAŁO-CZERWONY (3)
- BIAŁO-NIEBIESKI (6)
- BIAŁO-SZARY (2)
- BIAŁY (106)
- BRĄZOWY (3)
- CIEMNOZIELONY (1)
- CZARNO-BIAŁY (8)
- CZARNO-CZERWONY (1)
- CZARNO-NIEBIESKI (2)
- CZARNO-RÓŻOWY (1)
- CZARNO-ŻÓŁTY (1)
- CZARNY (35)
- CZERWONY (5)
- NIEBIESKI (8)
- GRANATOWO-NIEBIESKI (1)
- GRANATOWO-SZARY (1)
- GRANATOWY (16)
- JASNOZIELONY (1)
- RÓŻOWY (1)
- SZARY-STALOWY (7)
- ZIELONY (2)
SEZON
Dostępność
Cena
-
od
do
Oferujemy szeroki wybór najlepszej jakościowo odzieży gastronomicznej w dobrych cenach. W naszym sklepie każdy pracownik, od szefa kuchni aż po samą ekipę sprzątającą, znajdzie dla siebie odpowiedni strój. Ciesz się świetną jakością naszych fartuchów gastronomicznych, specjalistycznego obuwia oraz nakryć głowy.
- 1
- |
- 2
Odpowiednia odzież gastronomiczna – czyli jaka?
Odzież w gastronomii odgrywa ważną rolę nie tylko ze względu na jej estetyczne aspekty. Oczywiście wyobrażając sobie kuchnię z prawdziwego zdarzenia, widzimy kucharzy od stóp do głów ubranych na biało, pomieszczenie wypełnia stukot obuwia gastronomicznego, a kucharze ubrani w takie same fartuchy i bluzy gastronomiczne uwijają się jak pszczoły w ulu. Tak odziani wyglądają jednolicie i schludnie, jednak nie jest to jedyna rola tych uniformów. Dużo ważniejsze dla pracowników jest bezpieczeństwo w miejscu pracy. Pracując w kuchni, można bowiem natrafić na wiele niebezpieczeństw takich jak gorące piece, rozgrzane patelnie czy oleje rozlane na ziemi. Aby jak najlepiej chronić kucharza, jego ubrania wykonywane są z grubej i wytrzymałej tkaniny, która jednocześnie jest przewiewna, zwiększając nieco komfort noszenia w gorącym kuchennym klimacie. Mówiąc o uniformie, nie można zapomnieć o spodniach gastronomicznych, które powinny być tak samo wytrzymałe, jak górna część ubioru.
Obowiązkowa odzież gastronomiczna
Kto już kiedyś próbował wejść do kuchni w normalnych, codziennych butach, ten już na pewno boleśnie przekonał się o tym, dlaczego porządne obuwie gastronomiczne w takich warunkach jest na wagę złota. Takie specjalne buty są bowiem zaopatrzone w olejoodporną, antypoślizgową podeszwę, która poradzi sobie z najbardziej śliskimi powierzchniami. Dzięki temu można zapobiec niezliczonym wypadkom i kontuzjom w niebezpiecznym kuchennym środowisku. Drugą rzeczą, którą każdy kucharz mieć musi, jest czapka gastronomiczna, która pełni dwie ważne role. Po pierwsze ochraniania włosy pracownika przed ciepłem i płomieniami i innymi czynnikami zewnętrznymi, po drugie oszczędza klientowi nieprzyjemności znalezienia włosa w swoim daniu.